Ofçaysan Çamlıca Filizi 1 kg
Ofçaysan camlıca filizi ile sofralarınıza gerçek çay lezzetini getiriyoruz. Çay günün her saatinde evlerimizde, gittiğimiz restoranlarda, misafirliklerde en çok tercih ettiğimiz içeceklerden biridir. Peki ya yiyeceklerde? Son dönemde oldukça popüler olan tatlı veya tuzlu tariflerde çayı sıkça görmekteyiz sizin için bir çaylı tarif hazırladık;
Çay kek tarifi için malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 bardak ıslatılmış Ofçaysan camlıca filizi
1 su bardağı yağ
2 bardak
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1.5 bardak şeker ve yumurtayı bir kasede çırpın. Demlenmiş ılık çay, yağ ve kakao ekleyin. Karışımdan 1 bardak su ayırın.
Kalan karışıma 2 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı parşömen kaplı tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyun.
Pişirme süresi fırına göre değişebilir. Düşük sıcaklıklarda tamburlu fırında pişirmek faydalıdır.
Pastanın piştiğinden emin olduktan sonra fırından çıkarın ve üzerine ayrılmış karışımı dökün. Ardından 5 dakika dinlenebilir ve servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.