121 adet ürün listelenmektedir.
Salça çeşitleri, neredeyse her yemekte kullanılır. Domates ve biber olarak hazırlanan salçaların, acı seçenekleri de bulunmaktadır. Acı biber salçası, genellikle dolma ve sarma gibi ürünler de kullanılmak için tercih edilir.
Salçalar farklı yöntemlerle elde edilmektedir. Domates kabuklarından arındırılarak pişirilir ve dinlendirilmesinin ardından cam ya da metal saklama ürünlerinin içine konularak konserve hâlini alır. Domates biber salçası hazırlanışı da birbiri ile oldukça benzerdir. Konserve fiyatları oldukça çeşitlidir. Konservenin markası, çeşidi ve ağırlığına göre fiyatları değişebilir. Biber salçası fiyatı acı ya da tatlı olmasına göre değişkenlik gösterebilir.
Salçalar, yemeklerde kullanılmasının yanı sıra hazırlanan sosların içerisine eklenerek farklı sos çeşitleri oluşturulabilir. Salça çeşitleri, baharatlarla lezzetlendirilerek kahvaltılık sos olarak tüketilebilir. Konserve yemekler, hazırlarken öncesinde yeterli miktarda salça eklenmesi yemeğin lezzet oranını artırır. Yemeklerde salça oranının ayarlanması önemlidir. Az olması, yemeğin lezzetsiz olmasına neden olurken fazlası ise salça tadının baskın olmasına sebebiyet verebilir.
Salça istenilen tarife lezzet vermesi amacıyla kullanılabilir. Konserve fasulye ile ana yemek hazırlamak oldukça kolaydır. Öncesinde yemeğin ana malzemeleri olan soğan yağda bir miktar kavrulur ardından yeterli miktarda domates salçası eklenerek kavrulmaya devam edilir. Buradaki en önemli püf nokta, salçanın yeterli miktarda kavrulmasıdır. Lezzet oranını artıran salça, yemeğin tadının üst seviyelere çıkmasını sağlayacaktır.
Konserve taze fasulye yapımında ise salçanın kavrulmasının ardından fasulye eklenmeli ve bir tane küp şeker ilave edilmelidir. Küp şeker, taze fasulyede daha dengede bir tat oluşmasını sağlayacaktır. Ayrıca en son fasulye üzerine domates rendesi eklenerek fasulye ile domates suyu kıvam alana kadar pişirilmesi tam tadında bir yemek yemenizi sağlar.
Konserve bezelye yemeği ise oldukça pratik olan, pilav ve salatalarla mükemmel bir uyum yakalayan bir lezzettir. Salça ve soğanın kavrulmasının ardından havuç ve patates küp küp doğranarak kavrulmalıdır. Et eklenerek yapılması hâlinde bu aşamada önceden pişirilmiş olan et eklenmeli ardından bezelye ilave edilmelidir. Yemek tamamen kıvam alana kadar pişirilmelidir.
Konserve ton balığı farklı tariflere oldukça yakışan bir üründür. Ton balığı denildiğinde ilk akla salata yapımı gelebilir. Hafif bir tarif olan ton balıklı salatanın yanı sıra bu ürünler ile köfte ve sandviçler de hazırlanabilir. İçine yumurta ve galeta unu eklenen ton balığı, az yağda kızartılarak patatesle birlikte tüketilebilir. Kırmızı et tüketmeyi sevmeyen kişiler için iyi bir köfte alternatifidir.
Konserve mısır, kullanım alanı oldukça geniş olan bir üründür. Genellikle garnitür olarak tercih edilen mısırla çorbalarınızın lezzetini katlayabilirsiniz.. Hafif bir tarif olan mısır çorbası, lezzetli bir çorba alternatifidir. Aynı zamanda mısır, salata ve yemeklere eklenerek farklı bir tat oluşması sağlanabilir.