logo
logo
bt
Teslimat Bölgesi
Teslimat Bölgenizi Seçiniz bt
bt
Seçilen Mağaza
Mağaza Seçiniz bt
bt
Teslimat Tarihi
bt
bt
Tahmini Teslim Tarihi
bt E-Katalog

Şarküteri & Kahvaltılık Çeşitleri ve Fiyatları

Şarküteri & Kahvaltılık

555 adet ürün listelenmektedir.

Şarküteri & Kahvaltılık (555) adet ürün listelenmektedir.
Şarküteri & Kahvaltılık
555 adet ürün listelenmektedir.
Görünüm

Şarküteri & Kahvaltılık Ürün Çeşitleri

Türk kültüründe kahvaltı, oldukça önemli bir yere sahiptir. Herkesin kahvaltıda tükettiği ürünler ve kahvaltı saati, farklılık gösterir. Fakat temel kahvaltılık çeşitleri oldukça benzerdir. Serpme kahvaltılık ürünleri ya da tost ve sandviç çeşitleri, kahvaltıda tercih edilebilir. Düzenli beslenmeyi tercih eden kişiler için kahvaltıda tüketilen ürünlerin besleyiciliği önemlidir. Erken saatte yapılan kahvaltı, güne zinde ve mutlu başlamanın anahtarı olabilir. Kahvaltıda yumurta, tereyağ, bal, zeytin, peynir ve reçel ürünlerinin yanı sıra mısır gevreği de tercih edilebilir. Hızlı hazırlanan mısır gevreği, uzun süre kahvaltı yapmayı tercih etmeyen kişiler için idealdir.

Kahvaltılık yiyecekler genellikle ekmekle birlikte tüketilir. Kızarmış ekmek üzerine sürülen bal ve reçel gibi ürünler, lezzetti bir kahvaltı alternatifidir. Ekmek yerine yumurta, süt ve un karışımıyla hazırlanan pankek ya da krep de kahvaltı da tercih edilen leziz tatlar arasındadır. Beslenmesine dikkat edenler klasik buğday unu dışındaki unlarla yapılan hamur işlerini tercih edebilir. Kahvaltıda sıklıkla tercih edilen şarküteri ürünleri de oldukça lezzetlidir.

Kahvaltılık Ürün Çeşitleri

Kahvaltılık çeşitleri, oldukça fazladır. Zeytin, peynir, bal, reçel ve tahin gibi ürünler; kahvaltıda en sık tercih edilen ürünlerdir. Kahvaltılık ürünlerin her birinin çok sayıda çeşidi bulunur. Zeytin, temel olarak yeşil ve siyah şeklinde ikiye ayrılmasının yanı sıra çekirdekli, çekirdeksiz, ızgara ve biberli gibi farklı şekilde tatlandırılabilir.

Peynir çeşitleri, oldukça zengindir. Kaşar, beyaz, tulum, küflü ve Erzincan peyniri gibi farklı yörelere ait olan peynirler bulunmaktadır. Her peynirin kendine ait bir aroması vardır. Bu peynirler, kahvaltıda direkt olarak tüketilebildiği gibi farklı şekillerde lezzetlendirilerek de tüketilebilir. Örneğin; menemene eklenen rendelenmiş kaşar, menemenin lezzetinin artmasını sağlar. Peynirli yumurta ya da ızgara peynir, kahvaltı sırasında sıcak olarak tüketilebilen ürünler arasında yer alır. Kalsiyum kaynağı olan peynirin düzenli olarak tüketilmesi oldukça önemlidir. Peynir çeşitleri aynı zamanda ana yemeklerde de kullanılabilir. Kaşar ve tulum peyniri çok sayıda yemeğin vazgeçilmezi arasında bulunur.

Kahvaltılık reçel çeşitleri de oldukça yeterlidir. Çok sayıda ürün şekerle birlikte kaynatılarak reçel hâline dönüştürülebilir. Çilek, vişne, kayısı ve ahududu reçelleri; oldukça sık tercih edilen lezzetler arasındadır.  Tatlı-tuzlu tüketmeyi seven kişiler tuzlu tariflerin yanında reçel tüketebilir.Kahvaltı sırasında vücudun ihtiyacı olan şeker oranını sağlamasının yanı sıra içerisinde bulunan meyvenin vitaminlerinden de faydalanılmasını sağlar. Krem çikolata ve ezmeler tatlı kahvaltılık çeşitlerine birer alternatiftir. Ekmek üzerine sürülerek tüketilebilir. Aynı zamanda krem çikolata ile kahvaltılık tatlı tarifleri yapılabilir.

Bazı kişilerin kahvaltı için yeterli vakti bulunmaz. Mısır gevreği ve yulaf hızlı kahvaltı yapmak isteyen kişiler için iyi bir alternatiftir. Kahvaltılık ürün çeşitleri arasında bulunan mısır gevreği ve yulaf süt ile birlikte tüketilir. Yulaf, nötr tada sahip bir üründür. Tüketilmeden önce sütün yanı sıra muz, çilek gibi meyveler ya da bal ilave edilerek tatlandırılabilir. Özellikle süt, kahvaltılık ürünlerin vazgeçilmezleri arasında yer alır. İçecek olarak tüketilebileceği gibi kahvaltılık tariflerde kullanılır. 

Lezzetli Kahvaltılık Tarifler

Şarküteri ürünleri kullanılarak farklı kahvaltılık tarifler yapılabilir. Kahvaltıda temel ürünler tüketilmesinin yanı sıra sıcak lezzetler de tüketilir. Sıcak lezzetlere eklenen küçük dokunuşlarla oldukça lezzetli tarifler ortaya çıkarabilirsiniz. Günümüzde israfın önüne geçmek için çeşitli çalışmalar başlatılmıştır. Kahvaltılık ürünler kullanarak bayat ekmekle yapacağınız tarifler ekmeklerinizi değerlendirmenin yanı sıra kahvaltıda lezzetli ürünler tüketmenizi sağlar. Bayat ekmekler, yumurta ile birleştirilerek kızartılabilir. Aynı zamanda bu ekmekler; domates, biber, sucuk ve kaşar gibi ürünlerle lezzetlendirilerek kahvaltılık küçük pizza ekmekleriniz olabilir.

Kahvaltının vazgeçilmezleri arasında bulunan yumurta, şarküteri malzemeleri kullanılarak daha da lezzetli hâle getirilebilir. Yumurtaya eklenen peynir çeşitleri, hazırladığınız yumurtanızın lezzet oranını arttırır. Yumurta aynı zamanda peynirli krep olarak da tüketilebilir. Zengin kahvaltı mutfağında aynı malzemeler kullanılarak farklı lezzetler ortaya çıkarılabilir. Yumurta, süt ve un karışımıyla yapılan çok sayıda kahvaltılık tarif bulunur. İçine şeker ya da tuz eklenerek tariflerin yönü bir anda değiştirilebilir.

Kahvaltılık ürünler arasından seçim yaparken kahvaltıdaki tüketim alışkanlıkları göz önünde bulundurulmalıdır. Bazı kişiler kahvaltıda tatlı tüketmeyi tercih ederken bazıları ise tuzlu ürünler tüketmeyi tercih edebilir. Tuzlu ürünler tüketmeyi tercih edenler için farklı peynir ve zeytin çeşitlerinin yanı sıra kahvaltılık sos ve ezmeler bulunur. Tatlı tercih edenler için lezzet şöleni yaşatan reçel ve sürülebilir çikolatalar bulunur. Bu ürünlerle yapılan kahvaltılık tarifler, keyifli bir kahvaltı yapma olanağı tanır.

Simit ve börek çeşitleri, kahvaltı dahil her öğün tüketilen lezzetlerdir. Tok tutacak bir kahvaltıya peynir ve zeytin çeşitleri eklenebilir. Lezzetli bir kahvaltı, güne mutlu ve enerjik başlamanızı sağlar. Kahvaltının yapıldığı saat ve yapılan kahvaltı şekli önemlidir. Gün içinde hızlı acıkma hissi yaşamamak için güne başlamanın ardından en az bir saat içinde lezzetli ve gün içerisinde tok tutan bir kahvaltı yapılmalıdır.

Özel Kahvaltı Sunumları

Kahvaltılık malzemeler arasında peynir, zeytin, kahvaltılık gevrek, tahin, reçel çeşitleri gibi çok sayıda alternatif bulunur. Sakin ve bol sohbetli geçen kahvaltılara lezzetli şarküteri ürünleri eşlik eder. Aynı zamanda kahvaltılık ürünler, sabah saatlerinin dışında günün her zamanında tüketilebilir. Öğle yemeğini hafif geçirmek isteyen kişiler, kahvaltı ürünleri tüketebilir. Aynı zamanda akşam yemeklerinde başlangıç olarak da kahvaltılık ürünler tercih edilir. Masada bulunan şarküteri ürünleri çeşitleriyle ana yemek öncesi hafif bir başlangıç yapılabilir.

Kahvaltı sırasında lezzetlerin birbirine karışmaması gerekir. Her reçel için farklı kaşık kullanılmalıdır. Reçellerin ayrı olarak servis edilmesi, lezzet açısından doğru olmasının yanı sıra görünüm olarak da oldukça şık olabilir.

Şarküteri çeşitleri, sofra sunumunun en önemli parçalarıdır. Şarküteri ve peynir tabakları şık bir sofra kurmak için özenle hazırlanır. Sofra sunumunda tercih edilen şık bir tabağa peynir ve şarküteri ürünleri çeşitleri karışık olarak konulabilir. Farklı özelliklerdeki peynirlerin lezzet oranları da birbirinden farklıdır. Birden fazla peynir sunmak isteyen kişiler, şık bir peynir tabağı hazırlayarak misafirlerinin farklı peynir tatmasını sağlayabilir. Peynir tabağına ceviz, üzüm ve salam gibi farklı renkte ürünler eklenerek tabağın renkli bir görünüm oluşturması sağlanabilir. Sunum her zaman kişilerin iştahını açar. Bu yüzden değer verilen sofralar özenle hazırlanır.

Helva, hemen herkes tarafından sevilen özel bir lezzettir. Helva ve sütle yapılan oldukça kolay bir tatlı, helvanın daha şık sunulmasını sağlayabilir. Genellikle balığın ardından tüketilen bu lezzet günün her saatinde aperitif bir tatlı olarak tercih edilebilir.