50 adet ürün listelenmektedir.
Her yemeğe lezzet ve doyuruculuk katan pirinç, Bizim Toptan Market'te zengin çeşitleriyle sizleri bekliyor! Baldo pirinçten Osmancık pirince, Jasmine pirinçten Basmati pirince kadar aradığınız tüm pirinç çeşitleri en uygun fiyatlarla Bizim Toptan'da!
Türkiye'de en çok tüketilen pirinç çeşididir. Pilav, dolma ve sulu yemeklerde sıklıkla tercih edilir.
Kendine has aroması ve tane tane ayrılan yapısıyla bilinen Osmancık pirinç, pilav ve garnitürler için idealdir.
Tayland menşeili bu pirinç çeşidi, kendine özgü aroması ve hafif yapışkan yapısıyla bilinir. Uzakdoğu yemeklerinde sıklıkla kullanılır.
Hindistan ve Pakistan'da yetişen Basmati pirinç, uzun taneli yapısı ve kendine has aromasıyla öne çıkar. Pilav ve garnitürlerde kullanılır.
Abalıoğlu
Veronelli
Torku
Reis
Yayla
Filiz
Bizim Mutfak
Carrefour
Bizim Toptan'da pirinç alışverişinizi ister online siparişle kapınıza teslim seçeneğiyle isterseniz de size en yakın mağazamızdan Tıkla Gel Al seçeneğiyle hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
Pirinç Hakkında Merak Edilenler (FAQ)
Pirincin böceklenmemesi ve tazeliğini koruması için serin, kuru ve güneş ışığından uzak bir yerde saklanması gerekir. Hava almayan bir kapta saklamak da pirincin daha uzun süre taze kalmasını sağlar.
Baldo pirinç, Osmancık pirinç ve Basmati pirinç pilav yapmak için en uygun çeşitlerdir. Baldo pirinç, her türlü pilav için idealken, Osmancık pirinç daha tane tane bir pilav yapmak isteyenler için idealdir. Basmati pirinç ise kendine has aroması ve uzun taneli yapısıyla farklı bir lezzet arayanlar için idealdir.
Pirinç yıkanmadan önce bir süzgece alınmalı ve akan suyun altında iyice ovalanarak nişastasının arındırılması sağlanmalıdır. Pirincin suyunu tamamen süzdükten sonra pilav veya yemeklerde kullanabilirsiniz.
Esmer pirinç, beyaz pirince göre daha fazla lif, vitamin ve mineral içerir. Bunun sebebi, esmer pirincin sadece dış kabuğunun soyulmuş olmasıdır. Beyaz pirinç ise daha fazla işlem gördüğü için besin değerlerinin bir kısmını kaybeder.
Hayır, pirinç glutensiz bir tahıldır. Bu nedenle çölyak hastaları ve gluten intoleransı olanlar tarafından güvenle tüketilebilir.