İçim Kaşar Peyniri 400 g
İçim Kaşar Peyniri ile sofralarınıza harika bir peynir lezzeti ulaştırabilirsiniz. Yapılma aşaması diğer peynirler kadar zor olan kaşar peynirinin inanılmaz tadı tadan herkesin damağında kalmaktadır.
Pastörize süte peynir bakterileri ve ardından peynir mayası eklenir. Peynir yapımının ilk aşaması olan bu bölümde kartlar elde edilmektedir. Lor kendi ağırlığı nedeniyle biraz daha fazla su kaybeder ve ısıtılıp yoğrulur. Bu aşamada tuzlanıp yoğrulduğunda süt proteinleri uzun bir ip ile birbirine bağlanır ve İçim Kaşar Peyniri yeniden ısıtıldığında bu protein zincirleri tarafından gerilir. Sıcak yoğrulmuş hamur bir kalıpta şekillendirilir, soğutulur ve hemen tüketilmek üzere sarılır.
Peynirinizin küflenmesini engellemek aslında çok kolaydır. Küfler doğal olarak havada, yani buzdolabında bulunur ve su ve besin maddeleri bulunduğunda oksijen varlığında büyür. Kaşar peynirinin yüzeyinde oluşabilecek küf neredeyse zararsızdır ancak peynirin altındaki küflü bölgelerin ayrılması tavsiye edilir. Kaşar peyniri, plastik sargı ile hava geçirmez şekilde tutulabilir ve buzdolabı, küf oluşumunu önlemek için çeşitli dezenfektanlarla temiz tutulabilir.