İpek Acı Biber Salçası Cam 650 g
İpek Cam Acı Biber Salçası ile harika yemekler yapabilir ve bunların tadına rahatça varabilirsiniz.
Biber salçası, yaz kış yetiştirilen sebzeleri tüketmek için yüzyıllar önce ortaya çıkan bir besindir. Yaşlıların yaz sonunda kışa hazırladıkları en önemli hazırlık olan biber salçası artık gıda markaları tarafından üretilip satılıyor. Salça, domates ve kırmızı biber gibi sebzelerden yapılır ve diyete renk ve lezzet katar.
Kullanılan sebzelere bağlı olarak iki çeşit salça, domates ve İpek Cam Acı Biber Salçası vardır. Domates salçası ürünleri de imalat koşullarına göre sıcak işleme ve soğuk işleme olarak ikiye ayrılır. Sıcak işlenerek üretilen salça çeşitlerinden elde edilen püreler pişirilerek hazırlanır. Soğuk işlem yönteminde püre çiğ pişirilir. Biber salçası çiğ veya pişmiş olarak yapılırken lezzet farkı yoktur.
Domates ve biber salçası ürünleri, ağzı kapalı cam kavanozlarda veya cam saklama kaplarında güvenle saklanabilir. Biber salçası ürünlerini güneşten uzak tutmak ve serin bir ortamda saklamak önemlidir. Hazır biber salçası ürünleri ağzı kapalı olarak cam veya konserve kavanozlarda saklanabilir. Ayrıca Biber salçasının üstüne yağ ekleyip açık salça ile beyazlaşmasını önlemek için saklayabilirsiniz.