Katmer Un 5 kg
Katmer Un ile böreklerden keklere, kurabiyelere ve daha birçok lezzete erişmek artık sizin elinizde! Unlar türlerine göre ayrılır ancak mutfakta harikalar yaratmak isteyenler genellikle beyaz un tercih etmek istemektedir.
İki ana un türü vardır. Beyaz un ve buğday unu. Buğday taneleri üç kısımdan oluşur: Kepek içeriği, buğday tanelerinin ağırlıkça %14'ünü oluşturur. Unun cinsini belirleyen kepek miktarıdır. Unun büyük bir kısmını oluşturan buğdayın içidir. Bu kısım buğdayın% 83'ünü oluşturmaktadır.
Fabrikada olduğu gibi buğdayın kıyılması sırasında ortaya çıkan una Beyaz un denir. Ayrıca kepek miktarına ve protein miktarına bağlı olarak çeşitli beyaz unlar mevcuttur. Buğday unundan yapılan hamurun elastikliği, unun içerdiği protein maddesi glüten miktarına bağlıdır. Bu bakımdan beyaza göre daha fazla protein içeren buğday unu, glüten üretimi için daha uygundur.
Buğday unundan yapılan ekmek ve diğer unlu mamuller, beyaz undan yapılanlardan daha ağırdır ve kötü depolanırsa ekşi ve küflenebilir. Bu nedenle beyaz Katmer un , buğday unundan daha çok kullanılmaktadır. Çeşitli malzemeler yapmak için kullanılan beyaz un türleri de vardır. Sahip olduğunuz un proteini ne kadar fazlaysa, glüten üretme kabiliyetiniz o kadar yüksek olur. Ekmek, yüksek proteinli undan yapılır.