Kral Baklavalık Yufka 800 g
Kral Baklavalık Yufka ile harika tatlar yaratabilirsiniz. Baklavadan böreklere birçok kullanım alanı bulunan bu yufka türü genellikle insanlar tarafından baklava yapımı için kullanılır. Ancak baklavanın iyi olabilmesi için birkaç ipucuna ihtiyaç olabilmektedir.
Geçmişten günümüze baklavaya benzeyen şuruplu tatlılar mutfağımızda en sevilen lezzetlerden biri olmuştur. Bu tatlılar genellikle hazırdır, ancak çoğu insan, özellikle tatillerde evde tatlı yapmak ve onları yemekten mutlu olmak ister.
Ancak baklava hamurunun açılması herkes için bir tercih değildir ve ustalık gerektirir. Elbette iş hayatının zamanımızın önemli bir bölümünü işgal ettiği bu zamanlarda baklava yufkaları açmak daha da zorlaşıyor. Evde kendi tatlılarını yapmak isteyenler için zaman ve fırsat bulamayanlar için hazır baklava hamuru son birkaç yıldır market raflarında. İşte baklava yaparken kullanabileceğiniz bazı ipuçları;
Ambalajı açar açmaz her şeyi çıkarmak yerine Kral Baklavalık Yufka tek tek çıkarabilir ve kalanını hava geçirmeyen naylon bir örtü ile kapatabilirsiniz. Bu nedenle kuruma daha yavaş olacaktır.
Hazır hamurdan baklava yaparken akılda tutulması gereken bir diğer püf noktası ise baklava şerbetinin sıcak dökülmemesidir. Sıcak dökülmüş baklava şerbeti, genellikle elde açılmış hamurdan yapılır. Ancak hazır baklava hamuru ince ve narindir ve sıcak ve yayılmaya dayanamaz. Bu nedenle baklava şurubu soğuduğunda dökülmelidir.