154 adet ürün listelenmektedir.
Hamur işleri ve pastalar herkes tarafından sevilen lezzetlerdir. Tatlı ya da tuzlu olarak hazırlanan tariflerin çok sayıda çeşidi bulunur. Benzer malzemeler ile pratik lezzetler hazırlanabilir. Hamur işi ve pasta işleri hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Bu detaylardan önce en önemli olan nokta, doğru ürün tercihidir. Kaliteli ve doğru pasta yapma malzemeleri seçilmemesi, pastaların lezzetli olmasının önüne geçebilir. Farklı markaların ürettiği çok sayıda pasta malzemesi bulunmaktadır. Fakat her malzeme, her tarifte aynı tada ulaşmanızı sağlamaz.
Doğru ürünlerin seçilmesinin ardından dikkat edilmesi gereken bir diğer konu, doğru sıralamadır. Birden fazla ürünün karıştırılarak elde edildiği tariflerde belirli bir sıralama ile ürünlerin harmanlanması gerekir. Dikkat edilmesi gereken konular atlanmadığında lezzetli tarifler yapmak imkânsız değildir.
Hamur işi olarak tanımlanan ürünler arasında poğaça, ekmek, pizza gibi ürünler yer alır. Bu ürünlerin yapımında genellikle maya kullanımı, tercih edilir. Maya, hamur işi tariflerinde yumuşak ve lezzetli ürünler yapılmasını sağlayan bir üründür. Maya; yaş maya, kuru maya ve ekşi maya gibi çeşitlere ayrılır. Yapılan ürüne uygun maya tercihi önemlidir. Yaş maya kullanım sırasında yapılacak tarife uygun olacak miktarda eklenmelidir. Fazla eklenen maya, ürünlerde fazla maya kokusu olmasına neden olabilir. Kuru mayanın kullanımı daha kolay ve dayanma süresi uzundur. Ekşi maya ise genellikle ekmek yapımında tercih edilmektedir.
Hamur işinin yumuşak ve dokulu bir kıvama sahip olması için mayalandırma işlemi doğru yapılmalıdır. İlk olarak maya ılık suda eritilmelidir. Bu noktada suyun sıcaklığının iyi ayarlanması gerekir. Soğuk su mayalandırma işleminin olmasını engellerken fazla sıcak su mayanın yapısını bozabilir. Hamur malzemeleri arasında bulunan maya su yerine ılık süt ile de aktif hâle getirilebilir. Sütle eritilen maya tarifin daha yumuşak olmasını sağlar. Ardından un eklenerek yoğrulan hamurun kulak memesi kıvamında olması yeterlidir. Sert olan hamurun mayalandırılma işlemi, istenildiği gibi olmayabilir. Tamamlanan hamur, son olarak oda sıcaklığında en az 30 dakika mayalandırılmalıdır.
Pasta gün içinde atıştırmalık olarak çay ya da kahve gibi içeceklerin yanında tüketilir. Her damak zevkine uygun tatlı ya da tuzlu pasta çeşidi bulunur. Doğum günü kutlamalarının vazgeçilmezi olan yaş pasta, kişilerin gözünü en korkutan pasta çeşididir. Birden fazla aşamada ortaya çıkan yaş pasta yapımında yumurta, süt, un gibi klasik malzemelerin yanı sıra lezzetini arttırmak için krem şanti kullanılır. Yapılan pandispanya keki soğutularak krem şantiyle kolayca süslenebilir.
Pasta yapımında atlanmaması gereken en önemli konu, ürünlerin oda sıcaklığında olmasıdır. Neredeyse her tarifte bulunan yumurta ve süt gibi dolapta saklanan pasta malzemeleri, oda sıcaklığına getirilerek kullanılmalıdır. Kek yapımında ise yumurta ve şeker beyaz renk alıncaya kadar çırpılmalıdır. Çırpma işlemine dikkat ederek yumuşak ve kabarık kekler yapabilirsiniz.
Mutfakta bulunan bazı ürünler tariflerin vazgeçilmez parçalarıdır. Kabartma tozu, bu ürünlerin ilkidir. Kek, pasta ve poğaça gibi çok sayıda tarifin vazgeçilmezi olan bu ürün mutlaka herkesin mutfağında bulunur. Diğer vazgeçilmez ürün ise undur. Un çeşitleri, pasta ve hamur işlerinin tamamında kullanılmaktadır. Kakao, mutfakta en sık tercih edilen bir diğer üründür. Kek ve pastalarda tercih edilen kakao, kullanıldığı tarifin lezzet oranını yükseltir. Çikolata ve kuruyemişlerle birlikte tarife eklenebilir. Aynı zamanda sütlü tariflerde ise süsleme amacıyla tercih edilir. Pasta malzemeleri fiyatları; marka, ürün çeşidi ve ağırlığına göre değişir.