123 adet ürün listelenmektedir.
Lezzetli yemeklerin vazgeçilmezleri tuz ve baharat çeşitleridir. Her tarif için gereken baharat çeşidi ve miktarı farklıdır. Yöresel yemeklerde kullanılan özel baharat çeşitleri bulunur. Her mutfakta bulunması gereken baharat çeşitleriyle en kolay yemekleri dahi yüksek lezzet seviyesine çıkarabilirsiniz. Baharat markaları, et ve tavuk gibi ürünlerin pişirilmesinde kullanılan özel baharat serileri hazırlar. Birden fazla baharat karışımıyla oluşan bu özel seriler baharat dengesini ayarlamak için zorlanan kişiler için oldukça idealdir.
Baharat çeşitleri her yemek için farklı koku ve aromalarda kullanılır. Yemekte istenen lezzet dengesine uygun baharat kullanılmalıdır. Bazı baharat çeşitleri tatlı ve tuzlu tariflerde kullanılabilirken bazıları ise spesifik tarifler için uygundur. Her tarifte mutlaka bulunması gereken tuzun ise farklı çeşitleri bulunur. Turşu yapmak için kullanılan tuz ile yemeklerde kullanılan tuz farklıdır. Tuz çeşitleri arasından seçim yaparken kullanım alanına uygun olmasına dikkat edilmelidir. Salamura tuzu; turşu, salça, peynir, zeytin ve konservelerin lezzetlendirilmesi için tercih edilir. İri tanelere sahip olan bu tuzun kullanım sırasında suda eritilerek kullanılması gerekir.
Bulyon çeşitleri et ve tavuk olarak ikiye ayrılır. Yemeklerin lezzetini katlamak isteyenler için pratik bir kullanım imkanı tanır. Tek kullanımlık olarak paketlenen bulyonlar yemeğin oranına göre rahatlıkla ayarlanabilir. Çorba, pilav ve yemeklerde kullanılırken yemeğin tamamına homojen olarak dağıldığından emin olunmalıdır. Sıcak suda eritilerek kullanılması yemeğin tamamına kolayca dağılmasını sağlar. Doğunun vazgeçilmez baharatları arasında bulunan sumak, yemek ve salatalarda kullanılır. Ekşi bir tat vermesi için tercih edilen bu baharatın ayarında kullanımı önemlidir.
Her baharat çeşidinin kullanım şekli farklıdır. Hindistan cevizi tatlılarda kullanım için uygundur. Sütlü tatlıların lezzetini arttırmak için içerisine ilave edilebilir. Kek ve kurabiyelerin göz alıcı görünmesi için üzerine serpilebilir. Tarçın, tatlı ve tuzlu tariflerde kullanılabilen baharat çeşitlerindendir. Tatlı-tuzlu dengesi sağlanmak istenen tariflerde kullanılabilir. İçeceklere eklenerek daha lezzetli hale getirilebilir. Kuş üzümü, pilav ve dolmalarda kullanılan lezzeti artıran ürünlerdendir. Her bölgede yaygın kullanıma sahip olmayan bu ürün kullanılan bölgelerin ise vazgeçilmezleri arasındadır.
Pul biber tuzdan sonra Türk mutfağında en sık kullanılan baharattır. Yemeklerde ve hamur işlerinde acı sevenler tarafından tercih edilebilir. Kırmızı renge sahip olan biber aynı zamanda çorbaların da vazgeçilmezidir. Yoğurtlu çorbalara renk katmak için yağda yakılarak kullanılır. Hafif lezzet ve güzel bir çorba görüntüsü elde edilir. Çörek otu ve susam hamur işlerinin vazgeçilmez baharatları arasında yer alır. Yumurta sürülen börek, poğaça gibi ürünlerin üzerine serpilerek lezzet oranları arttırılır. Kekik baharatı; et, balık ve tavuk yemeklerinde sıklıkla tercih edilen bir baharattır. Aynı zamanda menemen, yumurta ve hamur işlerinde bazı tariflerde kullanım için tercih edilir.
Baharat fiyatları çeşitlerine ve ağırlığına göre belirlenir. Bazı baharatların ülkemizde üretimi bulunmaz. Uzak bölgelerden gelen baharatların fiyatları yerel baharatlara oranla yüksek olabilir. Tuz fiyatı çeşidine göre değişiklik gösterir. Standart sofra tuzu ile Himalaya, salamura ve kaya tuzu gibi çeşitlerinin fiyatları farklıdır. Tuz tercihinde fiyat tek belirleyici kriter olmamalıdır. Yemeklerin ana bileşeni olan tuz kullanıma uygun olarak tercih edilmelidir. Tarçın fiyatı toz ve çubuk tarçın olmasına göre değişir. Çubuk tarçın içecekleri lezzetlendirmek için kullanılırken, toz tarçın yemek ve tatlılarda kullanılır.
Pul biber fiyat bakımından markasına ve ağırlığına göre değişiklik gösterir. Farklı markalara sahip olan biberlerin acılık oranı da farklı olabilir. Pul biber toz bibere oranla daha iri tanelere sahiptir. Hindistan cevizi rende, yağsız ve toz gibi çeşitlere sahiptir. Hindistan cevizi fiyatı bu çeşitlerine göre değişebilir.Baharatlar, yemeklerin lezzetini artıran ve yemeklere derinlik katan önemli bileşenlerdir. Bu kategori, mutfaklarınızda vazgeçilmez olacak çeşitli baharatları ve karışımları sunmaktadır. Kekik baharatı, özellikle Akdeniz mutfağında sıkça kullanılan, aromatik bir lezzet sunar. Et yemeklerinden salatalara kadar birçok tarifte yer alır.
Yedi türlü baharat, farklı baharatların bir araya gelmesiyle oluşan zengin bir karışımdır. Bu karışım, yemeklerinize eşsiz bir tat katarken, sağlıklı bir alternatif sunar. Baharat karışımı olarak da bilinen bu ürün, özellikle et ve sebze yemeklerinde tercih edilir.
Ayrıca, farklı tuz çeşitleri ile yemeklerinize lezzet katabilirsiniz. Tuz, yemeklerin temel bileşeni olmasının yanı sıra, baharatlarla birlikte kullanıldığında tatları daha da ön plana çıkarır.
Baharatlar, sadece lezzet değil, aynı zamanda sağlık açısından da faydalar sunar. Farklı baharatların kullanımı, yemeklerinizi daha sağlıklı hale getirirken, damak zevkinizi de zenginleştirir. Kategorimizdeki ürünlerle mutfaklarınızda yeni tatlar keşfedin!
Bizim Toptan, geniş baharat ve tuz yelpazesi ile alışverişlerinizi kolaylaştırır. Kaliteli baharatlar ve çeşitli tuz çeşitleri ile mutfaklarınıza lezzet katmak için ihtiyacınız olan her şeyi uygun fiyatlarla bulabilirsiniz. Farklı markaların sunduğu baharat ve tuz ürünleri, yemeklerinizi zenginleştirirken, bütçenizi de korumanıza yardımcı olur. Bizim Toptan'dan yapacağınız alışverişle, mutfaklarınızda her zaman taze ve kaliteli ürünler bulundurun!