902 adet ürün listelenmektedir.
Lezzetli yemekler pişirmek için belirli bazı malzemelerin bir arada kullanılması gerekir. Bakliyat, pirinç, makarna, salça, soslar ve tuz gibi temel gıda ürünleri ile sayısız çeşitte yemek pişirilebilir. Ürünlerin bir arada kullanılması ve pişirme şekilleri yemek çeşitliliği oluşturur. Aynı malzeme kullanılarak çeşitli bölgelerde farklı isimlere sahip yemekler ortaya çıkabilir. Tam tadında lezzetlere sahip yemekler için doğru ürün tercih edilmesi önemlidir.
Temel gıda çeşitleri arasında bulunan bakliyat çeşitleri neredeyse her mutfağın vazgeçilmezleri arasındadır. Yalnız başına pişirilebildiği gibi çorbalara eklenerek çorbanın doyuruculuğunu arttırır. Bulgur denildiğinde akla ilk pilav gelebilir. Fakat mutfakta bulgurun çok geniş bir kullanım alanı vardır. Bulgur çeşitleri, büyüklüklerine göre farklı isimler alır. İnce bulgur; kısır, köfte gibi yemeklerde kullanılır. Daha büyük tanelere sahip olan bulgur çeşitleri ise çorba ve pilavlarda tercih edilebilir.
Pirinç mutfakta en sık kullanılan temel gıda ürünleri arasındadır. Pirinçle hazırlanan çok sayıda tarif bulunur. Pirinç pilavı, dolma ve sarma gibi bilinen tariflerin yanı sıra sebze yemeklerine eklenerek kıvamlı yemekler hazırlanır. Et ve tavuk yemekleri ile tüketilmek üzere farklı formlara sahip olan pilav çeşitleri hazırlanabilir. Nötr bir tat olan pirinç, soslu yemeklerle tüketilebilen bir besindir.
Makarna, her mutfakta olan bir diğer temel gıda ürünüdür. Burgu, kesme, fiyonk, boncuk ve spagetti gibi çok sayıda farklı makarna çeşidi bulunmaktadır. Makarnaların pişirilme şekli ve sosları, çeşitli makarna tariflerinin ortaya çıkmasını sağlar. Makarna şekillerinin her birinin pişme süresi ve kullanıldığı tarifler farklıdır. Doyurucu ve lezzetli ana yemek olabildiği gibi hafif olarak hazırlandığında et, balık ve tavuk gibi ana yemeklerin yanında da tüketilebilir. Makarna çeşitleri, aynı zamanda yumurtalı ve yumurtasız olarak da ayrılır. Yumurtalı makarnalar tat olarak ev yapımı makarnaya daha yakındır ve pişme süreleri de kısadır. Hızlı hazırlanan makarna çeşitlerinin farklı sos seçenekleri bulunur. Birkaç dakika içerisinde pişen makarnanın içerisine sosu ilave edilerek tüketilebilir. Zamansız acıkmalarda oldukça ideal bir tercihtir. Tam buğday makarnalar, diğerlerine oranla daha uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Lezzetli soslarla birlikte tüketilebilir.
Bütün bakliyat çeşitlerini, çorba, makarna, konserve, salça, hazır yemek, sos ve baharat, şeker, unlu mamüller ve kahvaltılık ürünleri temel gıda kategorimiz içerisinde bulabilirsiniz. Besler ve Hünkar markalarının temel gıda çeşitlerinin yanı sıra hazır çorbalar Knorr ve Bizim Mutfak markalarının ürünlerinden oluşuyor.
Besler, Superfresh ve Superton hazır yemekleri ile pratik bir şekilde yemeklerinizi hazırlayabilirsiniz. Yine Tamek, Besler, Superfresh, Burcu markalarının konserve çeşitlerini yemekleriniz için tercih edebilirsiniz. Yemekleriniz için Besler ve Burcu marka salçaları kullanabilir, sofranızı Aysan marka turşular ile süsleyebilirsiniz. Tüm bu temel gıda ürünleri kategorimiz içerisinde sizlere sunuluyor.
Temel gıda ürünleri fiyatları, ürünlerin çeşidi ve ağırlığına göre değişiklik gösterir. Her evde bulunması gereken gıdalar farklı kullanımlara uygun olacak çeşitliliğe sahiptir. Mutfaklarda sıklıkla tercih edilen şekerler küp şeker ve toz şeker şeklinde bulunur. Toz şeker, tariflerde pratik bir kullanım sağlarken küp şeker ise içeceklerde kullanım için idealdir.
Temel gıda ürünleri arasında her evde mutlaka bulunan bir ürün de salçadır. Domates ve biber çeşitlerine sahip olan salça yemeğe uygun olarak tercih edilmelidir. Bazı kişiler domates ve biber salçasını aynı anda kullanmayı tercih edebilir.
Her evde bulunan bakliyatlar, kullanımı ve saklama koşulları dikkat edilmesi gereken ürünler arasındadır. Nohut ve fasulye gibi ürünler kullanılmadan en az 24 saat önce ılık su kullanılarak ıslatılmalıdır. Direkt pişirilmeye çalışılan bu bakliyatların pişirme süresini oldukça uzayabilir. Islatılan bakliyatlar sonradan kullanılmak üzere derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Bakliyatların serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmesi önerilir. Nemli ortamlarda bulunan ürünlerde böceklenme ya da nemlenme meydana gelebilir. Ağzı vakumlu saklama kaplarında muhafaza edilmesi kullanım ömrünün uzamasını sağlayabilir. Nem oluşmaması için bakliyatların içerisine defne yaprağı konulabilir.
Temel gıda fiyatları, gıda seçiminde tek unsur olmamalıdır. Lezzetli yemekler için kaliteli ürünler kullanılması önemlidir. Un çeşitleri yapılacak olan ürüne uygun tercih edilmelidir. Pasta, baklava ya da böreklik un çeşitleri bulunur. Unun kullanıma uygun olarak kullanılmaması yapılan hamur işinin istenenden daha sert yada yumuşak olmasına neden olabilir. Kabarması istenen pastalarda mutlaka kabartma tozu kullanılmalıdır.
Yumuşak dokuya sahip olması istenen hamur işlerinde maya kullanılabilir. Maya kullanımında ılık su ya da süt tercih edilmesi, mayanın daha hızlı aktive olmasını sağlayacaktır. Doğru ürünler tercih edilerek hazırlanan her tarif mükemmel bir sonuç ortaya çıkaracaktır.
Bizim Toptan’ın temel gıda kategorisinde, Besler, Filiz, Arbella, Nuh’un Ankara marka makarna ve şehriye çeşitleri de mevcuttur. Ayrıca Knorr, Bağdat, Deva, Maggi, Bizim Mutfak, Besler ve Billur marka sos ve baharat çeşitleri ile yemeklerinizin lezzetini taçlandırabilirsiniz. Besler, Nar ve Balküpü şeker çeşitleri de temel gıda kategorimizde yer alan diğer ürünler arasındadır. Marifet, Ülker, Filiz, Pakmaya, Dr. Oetker, Sinangil, Bizim Mutfak, Besler marka unlu mamüller seçeneklerimiz arasında mevcut. Ülker, Aytaç, Kinder, Lokman, Sarelle, Koska, Balparmak, Besler, Şitoğlu ve Gülsan kahvaltılık ürünlerini de inceleyebilirsiniz.